KREM Z DYNI I MANGO

Składniki;

 

1 cebula

2 centymetrowy kawałek imbiru

1 łyżeczka masła

1 średniej wielkości dynia

1 dojrzałe mango

sól

pieprz

chili do smaku

prażone pestki dyni lub płatki migdałów do dekoracji

 

Wykonanie;

 

 

Cebule i imbir poszatkować.W garnku o grubym dnie roztopić masło i zeszklić na nim cebulę z imbirem.Dodać obraną i pokrojona w drobną kostkę dynię .Dusić około 5 minut, doda pokrojone w kosteczkę mango, oraz 1 szklankę wody. Całość przykryć i dusić kolejne 20 minut aż dynia będzie miękka.Zbindować, doprawić do smaku solą i pieprzem, oraz zaostrzyć smak sproszkowanym chili.Przed podaniem posypać uprażonymi pestkami dyni lub płatkami migdałów.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *