Składniki;

30 dag. mąki pszennej
25 dag. margaryny
2 żółtka
4 łyżki zimnej wody

Wykonanie:

Wszystkie składniki połączyć zarobić ciasto podzielić na dwie części wstawić do lodówki na 1 godzinę.Upiec 2 placki w tej samej blaszce posmarowanej i posypanej bułka tartą w 180C. około 20 minut.
Masa:
1/2 litra mleka
2 cukry waniliowe
2 łyżki mąki zwykłej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 całe jajka
1/2 szklanki cukru

Dodatkowo:

20 dag.masła

Wykonanie:
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć dodać obydwie mąki i część mleka resztę mleka zagotować wlać rozmieszaną masę na gotujące mleko na końcu dodać masło wymieszać i  przekładać placki gorącym budyniem.Wierzch posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *