Składniki:

2 filiżanki ugotowanej soi

2filizanki ugotowanej ciecierzycy

1 kg. pieczarek

4 cebule

3 jajka

2 średniej wielkości selery

1 duża pietruszka

2 marchewki

masło klarowane

przyprawy ziołowe

sól

pieprz

Wykonanie:

Umyte pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle , dodać posiekaną cebule i razem udusić ,dodając niewielką ilość wody. Pietruszkę,seler,oraz marchewkę umyć,obrać i ugotować. Pieczarki ,warzywa soję ,ciecierzyce zmiksować na grubsze kawałki ,dodać surowe żółtka i przyprawy do smaku i wszystko razem dokładnie wymieszać. Białka jajek ubić na sztywna pianę ,i połączyć wszystko delikatnie .Masę włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy .Piecz 30-40 minut w 180 C.podawać na gorąco z surówką ,albo na zimno z przygotowanym wcześniej sosem chrzanowym lub tatarskim.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *