Składniki ;
1 kg wołowiny antrykotu
1 cebula
1 jajko
2 ząbki czosnku
bułka tarta
1jajko do panierowania
olej do smażenia
sól
pieprz
Składniki;
Ciasto naleśnikowe:
6 łyżek mąki
1 jajko
½ litra mleka
sól
1 łyżeczka masła
Wykonanie;
Farsz;
Mięso ugotować można wykorzystać mięso z rosołu,ugotowane do do miękkości .Cebulkę drobno posiekać i zeszklić, czosnek również. Mięso, przestudzone zmielić wymieszać z cebulą i jajkiem na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto naleśnikowe;
Podane składniki na naleśniki zmiksować, odstawić na 30 minut. Smażyć naleśniki, na dużej patelni, nie za grube. Nakładać porcję farszu na naleśniki, zakładać boki, a następnie zwijać. Panierować w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej, smażyć na rumiany kolor.Podawać z czerwonym barszczykiem.