Składniki ;

1 kg wołowiny antrykotu
1 cebula
1 jajko
2 ząbki czosnku
bułka tarta
1jajko do panierowania
olej do smażenia
sól
pieprz

Składniki;

Ciasto naleśnikowe:

6 łyżek mąki
1 jajko
½ litra mleka
sól
1 łyżeczka masła

Wykonanie;

Farsz;

Mięso ugotować można wykorzystać mięso z rosołu,ugotowane do do miękkości .Cebulkę drobno posiekać i zeszklić, czosnek również. Mięso, przestudzone zmielić wymieszać z cebulą i jajkiem na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ciasto naleśnikowe;

Podane składniki na naleśniki zmiksować, odstawić na 30 minut. Smażyć naleśniki, na dużej patelni, nie za grube. Nakładać porcję farszu na naleśniki, zakładać boki, a następnie zwijać. Panierować w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej, smażyć na rumiany kolor.Podawać z czerwonym barszczykiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *