KULKI CZEKOLADOWE Z KOKOSEM

Składniki:

 

3/4 szklanki wiórków kokosowych

1/2 szklanki płatków owsianych

1 łyżeczka cukru waniliowego

1 łyżeczka oleju

8 łyżek kaszy manny

2 łyki kakao

3 krople olejku migdałowego

 

Wykonanie:

 

Rozgrzej suchą patelnię. Wsyp płatki owsiane i połowę wiórków kokosowych, smaż na małym ogniu do momentu,aż zaczną delikatnie pachnieć. Przesyp do miski. Dodaj cukier waniliowy, kaszę manną, olej, kakao i olejek migdałowy. Dokładnie wyrób. Z masy uformuj niewielkie kuleczki, obtocz w pozostałych wiórkach kokosowych. Ułóż na wyłożonej papierem dopieczenia blasze, piecz około 15 minut w temp. 180C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *