KULKI TRUFLOWE W KOLOROWEJ POSYPCE

Składniki:

 3/4 szklanki śmietany 18 %

 20 dag. czekolady gorzkiej

20 dag. czekolady mlecznej

4 łyżki rumu

20 dag. zmielonych migdałów

20 dag. orzechów

10 dag. kolorowej posypki

1/2 tabliczki białej czekolady

 

Wykonanie:

 

Gorzką czekoladę zetrzeć, dodać do gorącej śmietany i dokładnie wymieszać. Następnie dodać migdały, orzechy i rum. Masę włożyć do lodówki, aby zastygła. Uformować z masy kulki, ułożyć na desce i wstawić do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu z lodówki kulki ponabijać na długie drewniane patyczki i zanurzać w rozpuszczonej w garnuszku mlecznej czekoladzie. Białą czekoladę zetrzeć na tarce na wiórki. Kulki obtoczyć w wiórkach i kolorowej posypce. Przechowywać w lodowce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *