Składniki:

1,20 kg. udek lub kurczaka

1 por

1 duża marchewka

1/2 papryki czerwonej

1 papryczka chili

1 szklanka bulionu lub białego wina

szczypta imbiru

2-3 łyżki oleju

2 łyżki ostrego keczupu

1 łyżeczka curry

1i 1/2 łyżki sosu sojowego

1 łyżeczka cukru

Wykonanie:

Na rozgrzany olej wsypać imbir i curry, zamieszać i włożyć porcje kurczaka. Mięso zrumienić z obu stron. Dodać pokrojoną w zapałki marchewkę . Podlać bulionem lub winem. Smażyć pod przykryciem około 30 minut na wolnym ogniu. Dodać sos sojowy,keczup, pokrojoną w zapałkę paprykę, chili , por i cukier. Dusić jeszcze przez 15 minut, dolewając w miarę potrzeby bulionu lub wina.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *