Składniki:

 

2 filety z piersi kurczaka

2 jajka

1 szklanka pestek słonecznika

mąka

bułka tarta

sól

pieprz

ostra papryka

olej do smażenia

 

Wykonanie:

 

Filety umyj, osusz, przekrój wzdłuż na pół. Lekko rozbij, oprósz z obydwu stron solą, pieprzem i ostrą papryką. Mąkę wsyp na talerz, jajka roztrzep, 1/3 szklanki bułki tartej wymieszaj ze słonecznikiem. Mięso panieruj w mące, jajku i w słoneczniku (panierkę należy mocno docisnąć do mięsa). Olej rozgrzej na patelni, smaż filety około 3 minut z każdej strony. Osącz z tłuszczu. Podawaj z  brokułami, polanymi jogurtem naturalnym i pomidorami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *