Składniki:

1 szklanka kaszy kuskus

2 piersi kurczaka

1 czerwona cebula

1 marchewka

2 ząbki czosnku

1 puszka czerwonej fasoli

1 łyżeczka białego pieprzu

1/4 łyżeczki curry

1 łyżka słodkiej papryki

olej do smażenia

2 łyżki masła

posiekana natka pietruszki

wykonanie:

Mięso pokroić w paski. Kaszę zalać wrzątkiem. Przyprawy wymieszać i obtoczyć w nich mięso .Cebulę pokroić w piórka ,czosnek w kostkę, marchewkę w talarki. Mięso i warzywa smażyć około 5 minut. przykryć i dusić aż mięso zmięknie. Dodać  kaszę ,masło i osączoną fasolę doprawić. Potrawę posypać natką pietruszki.

.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *