Składniki:

 

 30 dag kurek

 3 dag masła

 2 łyżki rosołu wołowego

 2 łyżki słodkiej śmietany

1 żółtko

 

 

Dodatkowo:

 

olej

skórka z cytryny,

łyżeczka estragonu

2 łyżki natki pietruszki

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Grzyby dokładnie oczyścić i pokroić. Gotować 5 minut. Odcedzić. Następnie dusić na małym ogniu  20 minut, podlewając je rosołem.    

Przyprawić kurki solą, pieprzem, estragonem i skórką startą z połowy cytryny. Pod koniec duszenia dodać śmietanę. Wyłożyć kurki na półmisek, posypać posiekaną

natką pietruszki. Podawać z pieczonymi ziemniakami przyprawionym kminkiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *