Składniki:

1 biała kapusta
30 dag cienkiej kiełbasy
kostka Margaryny może być  boczek wiezy lub wędzony
25 dag makaronu łazanki
vegeta
sól
pieprz
czerwona papryka

Sposób przygotowania:

Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli (żeby później łatwiej można było doprawić smak), gdy już jest ugotowana przekładamy na durszlak, aby odciekł nadmiar wody (pomagamy jej odpłynąć ugniatając tłuczkiem do ziemniaków). Gotujemy łazanki w osolonej wodzie, a w tym czasie rozpuszczamy margarynę i przesmażamy kiełbasę i boczek pokrojone w gruba kostkę, później dodajemy kapustę i razem smażymy do momentu, aż kapusta dobrze się zagrzeje. Na koniec
wszystko dokładnie mieszamy z ugotowanymi i odcedzonymi łazankami. Doprawiamy: vegetą, solą, pieprzem, odrobiną papryki i majerankiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *