GRILOWANY BAKŁAŻAN

Składniki:

1 bakłażan

2 pomidory

6 plasterków sera białego wędzonego

2 łyżeczki zielone pesto

tymianek

zioła prowansalskie

oliwa z oliwek

sól

1 łyżeczka świeżej bazylii

 

Wykonanie:

 

Bakłażana pokroić wzdłuż na 4 plastry, posolić i po 20 minutach, sól spłukać wodą,plastry osuszyć i grillować. Posypać ziołami.Pomidory pokroić na plastry, grillować, posypać tymiankiem i solą, na każdym położyć odrobinę zielonego pesto i rozłożyć na przemian z plastrami sera wędzonego na grillowanych plastrach bakłażana. Całość zapiec w piekarniku. Posypać świeżą bazylią.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *