ŁAZANKI Z KAPUSTĄ

Składniki:

 

1 biała kapusta

30 dag. cienkiej kiełbasy

1 kostka margaryny boczek (opcjonalnie)

25 dag. makaronu łazanki

Vegeta

sól

pieprz

czerwona papryka

swoje ulubione przyprawy

 

Wykonanie:

 

Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli (żeby później łatwiej można było doprawić smak), gdy jest ugotowana przekładamy ją na durszlak, aby odciekł nadmiar wody (pomagamy jej odpłynąć ugniatając tłuczkiem do ziemniaków). Gotujemy łazanki w osolonej wodzie, a w tym czasie rozpuszczamy margarynę i przesmażamy kiełbasę i boczek pokrojone w gruba kostkę, później dodajemy kapustę i razem smażymy do momentu, za kapusta dobrze się zagrzeje. Na koniec wszystko dokładnie mieszamy z ugotowanymi i odcedzonymi łazankami. Doprawiamy: Vegetą, solą, pieprzem, odrobiną papryki i majerankiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *