Składniki;
3 gotowe płaty biszkoptu do tiramisu
1 puszka ananasa krojonego
15 dag. wiórków kokosowych
6 dag. herbatników kakaowych
2 dag budyniu śmietankowego
300 ml. Likieru
10 dag. wiórków
Wykonanie;
10 dag. wiórków zalej 250 ml. likieru, wstaw do lodówki na godzinę. Resztą likieru skrop biszkopty. Odcedź sok z ananasa – potrzebujesz około szklanki.
Odlej 1/3, wymieszaj z budyniem. Resztę soku zagotuj, wlej rozmieszany budyń. Gotuj do zgęstnienia, wystudź, wymieszaj z wiórkami zalanymi likierem.
Powstałą masę schłodź. Herbatniki pokrusz. Resztę wiórków zrumień na patelni. W foremce układaj na przemian biszkopty i masę, posypuj ją herbatnikami. Ostatnia warstwą ma być masa .Ułóż na niej dokładnie odsączony z zalewy ananas, posyp herbatnikami.