Składniki:
60 dag. biodrówki, łopatki, lub szynki
50 dag. mieszanych grzybów leśnych
1 łyżka mąki
olej
rozmaryn
cebula
sól
pieprz
Wykonanie:
Mięs opłucz, osusz pokrój w, dużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 15 minut. Kawałki mięsa oprósz mąką, podsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do rondla .Cebulę obierz, pokrój w kostkę zrumień na oleju, dodaj do mięsa .Na patelnię wlej trochę wrzątku zagotuj, wlej do mięsa. W razie potrzeby podlej mięso wrzątkiem, taka aby je przykrywał. Gulasz przykryj, zagotuj. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. Grzyby oczyść, opłucz, większe pokrój na kawałki, dodaj do mięsa. Całość duś na małym ogniu około 30 minut. Dodaj odrobinę świeżego rozmarynu, dopraw solą i pieprzem, gotuj jeszcze około 5 minut.