Składniki:

250 gr. masła

250 gr. margaryny

1/2 l. mleka

2 galaretki

3/4 szklanki cukru

 4 żółtka

3 łyżki kakao

2 płaskie łyżki żelatyny

2 paczki biszkoptów

Wykonanie:

Budyń ugotować w 1/2 l. mleka i ostudzić. Masło wymieszać z margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z masłem, stale mieszając dodawać po trochu budyń. Na końcu dodać rozpuszczoną zimną żelatynę. masę podzielić na dwie części jedną wymieszać z kakao .Biszkopty namoczyć w galaretce i układać na dnie tortownicy. Na wierzchu rozsmarować ciemną masę. Na niej ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów (lekko je przycisnąć) i wyłożyć białą masę wszystko zalać stygnącą galaretką .Wstawić do zastygnięcia udekorować owocami i bitą śmietaną.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *