Składniki:
250 gr. masła
250 gr. margaryny
1/2 l. mleka
2 galaretki
3/4 szklanki cukru
4 żółtka
3 łyżki kakao
2 płaskie łyżki żelatyny
2 paczki biszkoptów
Wykonanie:
Budyń ugotować w 1/2 l. mleka i ostudzić. Masło wymieszać z margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z masłem, stale mieszając dodawać po trochu budyń. Na końcu dodać rozpuszczoną zimną żelatynę. masę podzielić na dwie części jedną wymieszać z kakao .Biszkopty namoczyć w galaretce i układać na dnie tortownicy. Na wierzchu rozsmarować ciemną masę. Na niej ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów (lekko je przycisnąć) i wyłożyć białą masę wszystko zalać stygnącą galaretką .Wstawić do zastygnięcia udekorować owocami i bitą śmietaną.