ŁOSOŚ W SOSIE BALSAMICZNO-ZIOŁOWYM

Składniki;

2 torebki ryżu białego
4 porcje fileta ze skórką(po około150-200 g.każdy)
zielone pesto
kilka suszonych pomidorów
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
1 pęczek koperku
curry
biały pieprz
sól

Wykonanie;

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. W tym czasie przygotować sos. W miseczce wymieszać po 2 łyżki zielonego pesto. wody i octu balsamicznego.
Dodać 8 łyżek oliwy z oliwek i 4 łyżki posiekanego koperku. Dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Łososia usmażyć lub z grillować. Na patelni podsmażyć posiekane suszone pomidory, dodać do nich ryż i dokładnie wymieszać. Łososia podawać z ryżem i sosem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *