MAKARONOWE PLACUSZKI Z BOCZKIEM

Składniki:

10 dag makaronu spaghetti

3 jajka (w zależności od wielkości)

15 dag sera żółtego

20 dag boczku

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

2 -3 łyżki mąki

sól

pieprz

bazylia

olej do smażenia

Do dekoracji:

ketchup

Wykonanie:

Makaron połamać na pół, ugotować w osolonym wrzątku, przelać zimną wodą. Boczek pokroić na paseczki, przesmażyć, ostudzić. Ser zetrzeć na grubych oczkach W misce wymieszać jajka z koncentratem, dodać ser, boczek, makaron, mąkę i dokładnie wymieszać, przyprawić. Na patelni rozgrzać olej i kłaść porcję masy, smażyć na złoty kolor. Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem lub surówką.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *