MIELONE Z TRUSKAWKĄ I OTRĘBAMI

Składniki:

 

1/2kg. mieszanego mięsa mielonego

1 kajzerka

2 łyżki otrąb orkiszowych

1 jajko

1 cebula

1 łyżeczka przyprawy do piernika

sól

pieprz

kilka truskawek

bułka tarta do panierowania

olej

 

Wykonanie:

 

Cebulę obierz, posiekaj. Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Dodaj do mięsa razem z cebulą, wbij jajko, wsyp otręby orkiszowe i przyprawę do piernika, dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Z masy uformuj placuszki. Na każdym ułóż oczyszczoną truskawkę, zlep .Kotleciki panieruj w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Podawaj Np. polane musem truskawkowym przyprawionym odrobiną przyprawy do piernika.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *