Składniki:

1/2 kg. mięsa mielonego wołowo-wieprzowe

1/2 czerwonej papryki

1cebula

4 pieczarki

6 plastrów żółtego sera

2 ząbki czosnku

1/2 szklanki bułki tartej

3/4 szklanki rosołu

1/2 pęczka natki

olej

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Bułkę tartą zalej ciepłym rosołem. Cebulę, pieczarki, paprykę i ser pokrój w kostkę. Czosnek i natkę posiekaj. Cebule i czosnek zeszklij na oleju. Dodaj paprykę i pieczarki, podsmaż. Dodaj do mięs  razem z natką i bułką tartą, połącz, przypraw. Z masy uformuj podłużne wałeczki. Nabij na patyki. Piecz około 35 minut w temperaturze. 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *