Składniki;
Biszkopt:
5 jajek
5 łyżek cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki kakao
3 łyżki oleju
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie;
Białka ubić,dodać cukier,żółtka i pozostałe składniki wszystko wymieszać i upiec biszkopt.Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 180C.około 15-20 minut.
Masa miętowa:
1/2 litra śmietany kremówki 36%
4 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
1/2 czekolady miętowej
4 łyżki syropu miętowego
Wykonanie;
Śmietanę ubić z cukrem dodać syrop miętowy startą czekoladę i żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzącej wody.Ciasto czekoladowe przekroić na pół i przełożyć masą Wstawić do lodówki.