Składniki;

Biszkopt:
5 jajek
5 łyżek cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki kakao
3 łyżki oleju
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Wykonanie;

 

Białka ubić,dodać cukier,żółtka i pozostałe składniki wszystko wymieszać i upiec biszkopt.Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 180C.około 15-20 minut.

Masa miętowa:

1/2 litra śmietany kremówki 36%
4 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
1/2 czekolady miętowej
4 łyżki syropu miętowego

Wykonanie;

Śmietanę ubić z cukrem dodać syrop miętowy startą czekoladę i żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzącej wody.Ciasto czekoladowe przekroić na pół i przełożyć masą Wstawić do lodówki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *