MORSZCZUK W POMARAŃCZY

Składniki;

4 filety morszczuka
z 1/2 cytryny sok
2 ząbki czosnku
1 szklanka soku z pomarańczy
1 szklanka gęstej śmietany
2 cebule
olej
sól
pieprz kolorowy

Wykonanie;

Czosnek i cebulę drobno siekamy.Czosnek mieszamy z 3 łyżeczkami soku z cytryny i nacieramy tym morszczuka.Posypujemy pieprzem i solą i odstawiamy na około 1 godzinę. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem wkładamy kawałki ryby i zalewamy sokiem z pomarańczy i resztą soku z cytryny.Na wierzchu układamy cebulę. Pieczemy w piekarniku 35 minut w 190c.często polewając sosem z pieczenia.Gotowa rybę wyjmujemy.Sos zlewamy przecieramy przez gęste sito dodajemy śmietanę , sól, pieprz.Rybę podajemy polaną sosem z ryżem i brokułami lub kalafiorem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *