MUS OWOCOWY NA TOŚCIKACH

Składniki :

150 g wędzonego łososia

2 łyżki oliwy

2 łyżki masła

60 g. twarożku śmietankowego

sól

pieprz,

sok z cytryny,

szczypiorek

300 g. filetów z łososia

8 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego

 

Wykonanie:

 

 

Wędzoną rybę pokroić na kawałki i na 15 minut włożyć do zamrażalnika. Schłodzonego łososia zmiksować z oliwą, miękkim masłem, serem, odrobiną soli, pieprzu i 2 łyżkami soku z cytryny. Pęczek szczypiorku oczyścić, opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Filety z łososia opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, razem ze szczypiorkiem dodać do zmiksowanej ryby. Mus doprawić solą, pieprzem i 1 łyżką soku z cytryny, wstawić  do lodówki. Kromki chleba uprażyć, przekroić  najpierw po przekątnej, następnie na pół. Na każdy tościk wyłożyć porcję musu. Tościki można udekorować szczypiorkiem i cząstkami cytryny.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *