NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z MIĘSEM

Składniki:

12 naleśników

1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego

3 pomidory

sałata lodowa

10 dag żółtego sera

cebula

ząbek czosnku

sól

pieprz

Wykonanie:

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, razem przesmażyć na patelni. Na tym samym tłuszczu usmażyć mięso. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i podsmażoną cebulę. Przyprawić solą i pieprzem. Podlać wodą, dusić około 10 min .Sałatę umyć, osuszyć. Na naleśniki nakładać kolejno sałatę, farsz mięsny. Zwijać w rulony, układać w formie do zapiekania. Posypać tartym serem. Zapiekać 10?15 min, aż ser się rozpuści.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *