ORZECHOWE ZE ŚMIETANĄ

Składniki:

 

Ciasto:

 

5 jajek

15 dag. mąki

15 dag. posiekanych orzechów

15 dag. masła

szczypta soli

Krem:

1/2 litra kremówki

4 łyżki cukru pudru

dowolne owoce

 

Wykonanie:

 

Ciasto:

Masło stop w rondelku Wlej 400 ml. wody, zagotuj. Zdejmij z ognia, wsyp mąkę i sól, utrzyj. Ostudź. Dodaj jajka, zmiksuj. Dodaj orzechy, wymieszaj. Ciasto przełóż do szprycy, wyciśnij ciasta w kształcie serca (jedno puste, drugie pełne). Piecz 25-30 minut 200 C. Ostudź.

Krem:

Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Pełne ciasto posmaruj śmietaną, posyp owocami, przykryj drugim ciastem. Schłodź.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *