Składniki:

 

30 dag. mąki

25 dag. margaryny

10 dag. cukru pudru

20 dag. orzechów włoskich

4  jajka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 słoik powideł śliwkowych

1 opakowanie gotowego kremu karpatkowego

1 opakowanie polewy z białej czekolady

Wykonanie:

Zagnieść mąkę z cukrem pudrem, żółtkami, proszkiem do pieczenia i margaryną. Ciasto podzielić na 2 części. Każdą część rozwałkować, posmarować powidłami a następnie ubitą pianą z białek. Na koniec posypać orzechami. Piecz 15-20 minut w temeraturze190 C. Przygotować krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu, przełożyć nim placek i na wierzch polać polewą z białej czekolady.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *