Składniki;
500 ml. jogurtu naturalnego
250 ml. Śmietanki 36 %
20 g. Żelatyny
60 g .cukru
skórka z 1 cytryny
laska wanilii
500 g. malin (mogą być mrożone)
100 ml. wina czerwonego
100 g. Cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
świeża mięta
Wykonanie;
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody. Potem podgrzej, wymieszaj ze śmietaną, dodaj cukier, podgrzewaj do momentu, aż się rozpuści. Dorzuć rozkrojoną laskę wanilii oraz skórkę cytryny. Ostudź, wymieszaj z jogurtem, przelej do szklaneczek, schładzaj w lodowce. Maliny podgrzej z winem i cukrem, sos zagęść łyżką mąki ziemniaczanej, wyłóż na wierzch waniliowego kremu. Podawaj z listkami mięty.