PAPRYKA W ŁAGODNEJ ZALEWIE

Składniki:

 

1 kg. papryki (czerwonej, zielonej i żółtej)

1/2 szklanki octu 10 %

1 łyżka oleju

3 płaskie łyżeczki cukru

1 płaska łyżeczka soli

4 – 5 ziaren pieprzu

4 – 5 ziaren ziela angielskiego

2 – 3 ząbki czosnku

 

Wykonanie :

 

Paprykę przekrój, oczyść z nasion, pokrój w wąskie paski i ułóż ciasno w umytych i wyparzonych słoikach. Możesz też dołożyć obrane maleńkie cebulki. Sól, cukier, olej i pozostałe przyprawy zagotuj w litrze wody. Gorącą zalewę wlej do słoików z papryką i zamknij je. Pasteryzuj przez 5 minut, dokręć wieczka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *