Składniki;
25 dag. masła
3/4 szklanki cukru
3 jajka
1/2 szklanki kremówki
skórka otarta z całej pomarańczy
10 dag. suszonych fig
10 dag kandyzowanych wisienek
10 dag. daktyli
10 dag .suszonych moreli
10 dag. obranych migdałów
10 dag. kandyzowanej skórki pomarańczowej
Wykonanie;
Kremówkę ubić na sztywno. Miękkie masło utrzeć na puch. Twaróg przecisnąć przez praskę, ewentualnie zemleć lub (można też użyć mielonego twarogu do sernika). Cały czas miksując masło, dodawać do niego po łyżce ser. Jajka ubijać z cukrem aż powstanie kremowa, puszysta masa. Wiśnie osączyć na sicie. Figi, daktyle, morele, migdały i kandyzowaną skórkę pomarańczową dość drobno posiekać. Masę jajeczną wymieszać z serem i bakaliami. Nałożyć do sitka wyłożonego gazą. Przykryć talerzykiem, obciążyć. Odstawić na 12 godzin do lodówki. Co kilka godzin wylewać zbierającą się wodę. Wyjąć, udekorować.