Składniki:

30 dkg. bobu

15 dkg. cienkiej kiełbasy

2 jajka

1/2 małej cebuli

sól

pieprz

majonez według uznania

Wykonanie:

Bób umyć,zalać osolonym wrzątkiem i ugotować do miękkości. Ugotowany bób odcedzić,przelać zimną wodą,odsączyć i obrać ze skórek. Obrany bób posiekać. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie,obrać ze skorupek i drobno pokroić. Cebulę drobniutko posiekać. Bób przełożyć do miski,dodać kiełbasę,jajka,cebulę,majonez,doprawić solą,pieprzem do smaku i wymieszać. Podawać z pieczywem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *