Składniki:

2 opakowania ciasta francuskiego

1 kg .mięsa wołowego z kością

7 sztuk podudzi z kurczaka

3 marchewki

2 pietruszki

1 -2 jajka

sól

pieprz

Wykonanie:

Mięso ugotować z jarzynami , oddzielić od kości ,wystudzić. zmielić razem z warzywami w maszynce do mielenia mięsa . Dodać jajka wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Ciasto rozłożyć, i rozpoczynać od krótszego boku nałożyć wzdłuż nadzienie. Zwijać jak roladę. Z drugą połową zrobić to samo. Pokroić. Wychodzi około 8 sztuk pasztecików z jednego płata ciasta. Paszteciki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C. około 20 minut na termoobiegu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *