Składniki:

 

1 kura

1 sztuka wątróbki wieprzowej

25 dag. wątróbki drobiowej

25 dag. słoniny

10 dag. bułki czerstwej

2 jajka

sól

pieprz

gałka muszkatołowa

Vegeta lub inna przyprawa

 

Wykonanie:

 

Kurę pokrój na małe kawałki i uduś ze słoniną. Miękkie mięso wyjmij, a w sosie sparz wątrobę. Następnie dodaj pokrojoną bułkę aby zmiękła. Wystudzone mięso obierz od kości i trzykrotnie zmiel z wątróbką i bułką. Do masy dodaj jajka i przyprawy do smaku. Dokładnie wyrób. Wyłożyć do formy keksówki. Pasztet zapiecz w piekarniku w temperaturze150C . Można podawać z sosem paprykowym lub innym.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *