Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardo
2 jajka surowe
2 pory
1/2 pęczka szczypiorku
3 łyżki masła
3 łyżki bułki tartej
szczypta suszonego rozmarynu
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie;
Pory oczyścić, umyć dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć, po czym pokroić w cienkie krążki i poddusić na małym ogniu na rozgrzanym maśle.
Ugotowane na twardo jajka obrać, pokroić w średnią kostkę. Wymieszać z podduszonymi i przestudzonymi porami, drobno posiekanym szczypiorkiem,surowymi jajkami oraz bułką tartą. Masę doprawić solą, pieprzem, rozmarynem i gałką Małą foremkę keksową wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Nałożyć masę, wyrównać
wierzch. Piec 35-40 minut w temperaturze 185 C.