PASZTET Z CIECIERZYCY

Składniki:
30 dag. ciecierzycy
1 szklanka kaszy jaglanej
2 jajka
2 cebule
4 łyżki masła klarowanego
sól

pieprz
1 łyżeczka kminku

Wykonanie: 

Ciecierzycę namoczyć na noc. Z namoczonej odlać wodę, zalać świeżą i gotować do miękkości. Kaszę jaglaną ugotować w lekko osolonej wodzie.
Wystudzić. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na złoto na maśle klarowanym. Do wysokiego naczynia dać ciecierzycę, kaszę i cebulę. Zmiksować, wbić jajka i wyrobić na jednolitą masę. Doprawić kminkiem, solą i pieprzem . Przełożyć do keksówek wysmarowanych oliwą z oliwek, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze  160 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *