Składniki:
1 kg. wątróbek drobiowych
4 marchewki
1duża cebula
1/3 kostki i łyżka masła
2 szklanki mleka
1 łyżki majonezu
sól,
pieprz
majeranek
Wykonanie:
Marchewki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Osącz. Wątróbki oczyść z błon i żyłek, umyj, zalej mlekiem. Odstaw na 10 minut. Osącz .Cebulę obierz, posiekaj. Łyżkę masła stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj wątróbki, smaż 5-10 minut ze wszystkich stron. Przypraw do smaku solą i pieprzem, ostudź Wątróbki zmiel razem z marchewkami. Dodaj resztę miękkiego masła, posyp majerankiem, wymieszaj. Dodaj majonez, dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.