PASZTET Z WĄTRÓBEK

Składniki:

1 kg. wątróbek drobiowych

4 marchewki

1duża cebula

1/3 kostki i łyżka masła

2  szklanki mleka

1 łyżki majonezu

sól,

pieprz

majeranek

Wykonanie:

Marchewki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Osącz. Wątróbki oczyść z błon i żyłek, umyj, zalej mlekiem. Odstaw na 10 minut. Osącz .Cebulę obierz, posiekaj. Łyżkę masła stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj wątróbki, smaż 5-10 minut ze wszystkich stron. Przypraw do smaku solą i pieprzem, ostudź Wątróbki zmiel razem z marchewkami. Dodaj resztę miękkiego masła, posyp majerankiem, wymieszaj. Dodaj majonez, dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *