PIECZONE SKRZYDEŁKA Z MORELAMI I BOCZKIEM

Składniki:

 

10 skrzydełek

20 moreli

20 cienkich plastrów chudego boczku

ostra papryka

sól

wykonanie:

 

Skrzydełka przeciąć w stawach(końcówki odrzucić) lekko posolić i oprószyć papryką, odstawić na 30 minut. Morele sparzyć i osączyć na papierowym ręczniku. Na każdym kawałku skrzydełka położyć morelę, ciasno owinąć boczkiem i spiąć igłą do zrazów, lub wykałaczką. Ułożyć skrzydełka na blasze, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 220 C. do czasu aż boczek się zrumieni. Podawać z chlebem razowym, musztardą i piklami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *