Składniki:

2 szklanki mąki pszennej

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka sody

1 łyżeczka kakao

1 szklanka cukru

1 szklanka mleka

1/2 szklanki oleju

3 jajka

1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki

Wykonanie:

Mąkę przesiać wymieszać z cynamonem, sodą i kakao. Dodać cukier, mleko, olej i jajka i ponownie wymieszać. Na koniec dodać dżem porzeczkowy i znów wymieszać. . Ciasto przelać do wyłożonej keksówki papierem do pieczenia. Piec około 50-60 minut w temperaturze 180 C. Po ostudzeniu piernik można przełożyć dżemem. Polać polewą czekoladową posypać orzechami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *