Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
200g. mrożonego szpinaku
100g. Fety
2 łyżki śmietanki 18%
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Wykonanie:
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na cienki placek, uważając aby nie podziurawić mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszystko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i rozkruszona fetę. Mieszamy doprawiamy pieprzem , na koniec dodajemy śmietankę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Na rozbite mięso wykładamy farsz szpinakowy, mięso zwijamy w roladkę, okręcamy nitką lub szpileczkami metalowymi do rolad Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki kilka minut z dwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło . Robimy sos wg swojego uznania.