Składniki:

Ciasto:

1/2 kg. mąki

5 dag. drożdży

Farsz:

30 dag. pieczarek

3 pomidory

2 cebule

olej do smażenia

20 dag. żółtego sera

przyprawa do pizzy

Wykonanie:

ciasto:

Składniki na ciasto wymieszać z ciepłą przegotowaną wodą. Szybko zagnieść ciasto- jak na pączki. Pozostawić je do wyrośnięcia. pieczarki umyć pokroić i usmażyć na oleju. Cebulę zeszklić dodać pokrojone pomidory połączyć z pieczarkami. Dusić razem kilka minut. Kiedy ciasto  wyrośnie podzielić je na części. Z każdej wyrobić nieduży placuszek wielkości małej patelni i grubości 1 cm. Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Na gorących układać farsz, każdy posypać serem podawać z sosem pomidorowym, lub keczupem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *