Składniki:
1/2 kg. startych ziemniaków
5 jajek
2 kiełbasy pokrojone w plastry
7 pomidorków koktajlowych
3 łyżki mąki
10 dag. sera żółtego
pieprz
majeranek
sól
Dodatkowo:
masło do wysmarowania tortownicy
bułka tarta
Wykonanie:
Umyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach ziemniaki. Dodać do ziemniaków jajko, pieprz, majeranek, sól, mąkę, wszystko dokładnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypach bułką tartą. Następnie na spód tortownicy wyłożyć masą ziemniaczaną. Masę posypać startym żółtym serem,na ser nałożyć pokrojoną w plastry kiełbasę i pokrojone pomidorki koktajlowe. Do miseczki wbić jajka, dodać pieprz, majeranek, sól, starty żółty ser i wymieszać. Pizzę polać tą masą jajeczną i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C.Piec godzinę z termoobiegiem.