Składniki:

1/2 kg. startych ziemniaków
5 jajek
2 kiełbasy pokrojone w plastry
7 pomidorków koktajlowych
3 łyżki mąki
10 dag. sera żółtego
pieprz
majeranek
sól

Dodatkowo:

masło do wysmarowania tortownicy
bułka tarta

Wykonanie:

Umyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach ziemniaki. Dodać do ziemniaków jajko, pieprz, majeranek, sól, mąkę, wszystko dokładnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypach bułką tartą. Następnie na spód tortownicy wyłożyć masą ziemniaczaną. Masę posypać startym żółtym serem,na ser nałożyć pokrojoną w plastry kiełbasę i pokrojone pomidorki koktajlowe. Do miseczki wbić jajka, dodać pieprz, majeranek, sól, starty żółty ser i wymieszać. Pizzę polać tą masą jajeczną i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C.Piec godzinę z termoobiegiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *