PLACUSZKI Z GRYSIKIEM

Składniki:

60 dag obranej dyni
40 dag ziemniaków
1 cebula
4 ząbki czosnku
1/2 szklanki grysiku
2 jajka ew. łyżka mąki
przyprawy: chilli pieprz ziołowy sól imbir

Wykonanie:

Obrane i umyte ziemniaki, należy zetrzeć razem z dynią na tarce o małych oczkach, Obraną cebulę i czosnek posiekałam

drobniutko. Dodałam do warzyw, wbiłam dwa jajka, grysik i przyprawy, wymieszałam razem dokładnie, jeśli ciasto jest

rzadkie można dodać mąkę pszenną aby uzyskać dość gęstą konsystencję. Na patelni rozgrzałam niewielką ilość oleju i

smażyłam średniej wielkości placuszki. Placuszki podać można z kwaśną śmietanką i ketchupem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *