Składniki:
8 jajek
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
1 słoik majonezu(375g)
1 pikantny ketchup(450g)
25 dag. sera żółtego
rzodkiewka
pietruszka zielona
szczypiorek
sól
pieprz
Wykonanie:
Ugotować jajka na twardo i pokroić je na połówki. Ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym do góry żółtkami, Posypać jajka przyprawami. Pokryć jajka całym majonezem, a na niego wyłożyć równomiernie kukurydzę. Następną warstwę wyłożyć ketchup, na który rozłożyć równomiernie, fasolę. Zetrzeć ser i posypać naszą sałatkę. Ser posypać zieleniną , najpierw posiekanym szczypiorkiem, następnie posiekaną pietruszką. Na koniec sałatkę posypać pokrojoną w kosteczkę rzodkiewką. Podawać najlepiej na drugi dzień, gdy składniki się przegryzą.