PRZEKŁADANA SAŁATKA

Składniki:

8 jajek

1 puszka kukurydzy konserwowej

1 puszka czerwonej fasoli konserwowej

1 słoik majonezu(375g)

1 pikantny ketchup(450g)

25 dag. sera  żółtego

rzodkiewka

pietruszka zielona

szczypiorek

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Ugotować jajka na twardo i pokroić je na połówki. Ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym do góry żółtkami, Posypać jajka przyprawami. Pokryć jajka całym majonezem, a na niego wyłożyć równomiernie kukurydzę. Następną warstwę wyłożyć ketchup, na który rozłożyć równomiernie, fasolę. Zetrzeć ser i posypać naszą sałatkę. Ser posypać zieleniną , najpierw posiekanym szczypiorkiem, następnie posiekaną pietruszką. Na koniec sałatkę posypać pokrojoną w kosteczkę rzodkiewką. Podawać najlepiej na drugi dzień, gdy składniki się przegryzą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *