Składniki:
Na 3 ciasta biszkoptowe:
12 jajek
12 łyżek cukru
4,5 łyżki mąki pszennej
4,5 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 łyżki kakao
1 kisiel wiśniowy
Masa jabłkowa:
1 kg. jabłek
1/2 szklanki cukru
1 galaretka wiśniowa
1 galaretka agrestowa
Masa budyniowa:_
0,51 mleka
1 margaryna
1/2 szklanki cukru
1 cukier wanilinowy
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Ubić 4 białka z 4 łyżkami cukru, dodać 4 żółtka i po 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej, przemieszać. Piec 20 minut w 180 C. Do drugiego ciasta (składniki jak wyżej) dodać kisiel wiśniowy, do trzeciego kakao. Upiec. pokrojone w kostkę jabłka zasypać cukrem zagotować Podzielić na 2 części dodać rozpuszczoną galaretkę wiśniową, do drugiej agrestową Zagotować masę budyniową chłodną utrzeć z margaryną .Ciasta i masy przekładać jak na zdjęciu obok.