PYSZNE CIASTO LODOWIEC

Składniki:

500  g biszkoptów

3 galaretki

2 szklanki cukru pudru

3 opakowania budyniu

8  żółtek

300  g masła

700 ml. mleka

4 łyżki kakao

ulubione owoce według uznania

Wykonanie:

Na początek przygotujcie galaretki.

Teraz jajka oddzielam. Do żółtek dodajemy cukier waniliowy i 1 szklankę pudru. Miksujemy. Dodajemy do tego proszek budyniu i mleko i dalej delikatnie miksujemy. Mleko gotuję i dodaję masę z jajek.

Do miski kładę masło, puder i miksuje. Dodaję budyń i mieszam. Masę rozdzielam na pół. Do jednej z nich dodaję kakao .Do brytfanny kładę biszkopty i polewam krem czekoladowy. Potem znowu  nasączone biszkopty. I na biszkopty krem bez kakao. Na wierzchu kładę tylko moje ulubione owoce, mogą to być truskawki, jagody czy jakieś inne.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *