PYSZNE TOFFI BEZ PIECZENIA

Składniki:

2-3 duże paczki krakersów

1 masa kajmakowa gotowa 1 puszka

2 kubeczki śmietany 18%

2 opakowania śnieżki (większe)

1 łyżka żelatyny

1gotowa masa do tortów – ja dodałam waniliową

sok z 1 cytryny

cukier waniliowy

starta czekolada lub prażone migdały

Wykonanie:

Ciasto najlepiej zrobić w blaszce prostokątnej, wyłożonej papierem do pieczenia bądź folią aluminiową. Przygotować masę do tortu według przepisu na opakowaniu. Sok z cytryny wymieszać z odrobiną przegotowanej wody i cukrem waniliowym. W blaszce ułożyć pierwszą warstwę krakersów, wyłożyć przygotowaną masę do tortów, następnie położyć kolejną warstwę krakersów. Krakersy delikatnie nasączyć mieszanką soku z cytryny, cukru waniliowego i wody (należy zrobić to delikatnie, by ciasto nie było zbyt mokre). Następnie rozsmarować masę kajmakową i przykryć to krakersami. Ubić śmietanę ze śnieżkami i dodać żelatynę. Wyłożyć na lekko nasączone krakersy. Całość posypać startą czekoladą lub migdałami. Schłodzić ? lepiej się kroi i wyśmienicie smakuje.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *