RACUCHY Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI I JABŁKAMI

Składniki:

5-6 szklanek mąki

4 jajka

3-4 szklanki mleka

4 łyżki cukru

sól

6 dag. drożdży

jabłka

5 łyżek wiórek kokosowych

olej

cukier puder do posypania

Wykonanie:

 

Jedną szklankę letniego mleka wymieszaj z drożdżami i cukrem. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi objętość, dodaj mąkę, jajka, resztę mleka i szczyptę soli, wyrabiaj około 15 minut. Pod koniec dodaj wiórki kokosowej pokrojone w kostkę jabłka. Odstaw do wyrośnięcia. Olej rozgrzej na patelni, łyżką włóż porcje ciasto. Usmaż obydwu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsącz. Racuchy posyp cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *