Składniki:

Ciasto:

3/4 szklanki cukru pudru

1szklanka mąki

4 jajka

1łyżeczka proszku do pieczenia

2łyżki kakao

Masa:

1i 1/2 szklanki mleka

1/2 opakowania czekoladowego cappuccino

2 op. zagęstnika do śmietany

1 łyżka żelatyny

Wykonanie:

Ciasto:

Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Dodaj przesianą mąkę, kakao i proszek, wlej 100 ml. wody, połącz. Piecz 15-18 minut temperaturze175C. Gorące ciasto ułóż na ściereczce, zwiń razem w roladę, ostudź.

Masa:

Cappuccino rozpuść w gorącym mleku, ostudź. Żelatynę rozpuść w 80 ml. wody. Ostudź. Cappuccino ubij z zagęstnikami do śmietany, wlewając żelatynę. Ciasto delikatnie rozwiń, rozsmaruj masę, zwiń. Odstaw w chłodne miejsce na około 4 godziny.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *