Składniki:
Ciasto:
3/4 szklanki cukru pudru
1szklanka mąki
4 jajka
1łyżeczka proszku do pieczenia
2łyżki kakao
Masa:
1i 1/2 szklanki mleka
1/2 opakowania czekoladowego cappuccino
2 op. zagęstnika do śmietany
1 łyżka żelatyny
Wykonanie:
Ciasto:
Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Dodaj przesianą mąkę, kakao i proszek, wlej 100 ml. wody, połącz. Piecz 15-18 minut temperaturze175C. Gorące ciasto ułóż na ściereczce, zwiń razem w roladę, ostudź.
Masa:
Cappuccino rozpuść w gorącym mleku, ostudź. Żelatynę rozpuść w 80 ml. wody. Ostudź. Cappuccino ubij z zagęstnikami do śmietany, wlewając żelatynę. Ciasto delikatnie rozwiń, rozsmaruj masę, zwiń. Odstaw w chłodne miejsce na około 4 godziny.