ROLADA SCHABOWA Z PAPRYKA

Składniki:

 

1,2 kg. schabu

1strąk papryki czerwonej

1 strąk papryki żółtej

2 łyżki posiekanego koperku

1cebula

2 szklanki bulionu warzywnego

sól

pieprz

olej

Wykonanie:

Schab rozetnij na płat, natrzyj solą, pieprzem i koperkiem. Papryki oczyść, pokrój w długie paski. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Razem z paprykami ułóż na mięsie, zwiń, formując roladę. Natrzyj resztą koperku. Roladę obsmaż na patelni na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej bulionem. Piecz pod przykryciem 60-70 minut w temperaturze  190C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *